A Wellness Gate újratelepítése és beállítása

A Wellness Gate újratelepítése és beállítása

Szerver oldali telepítés

Firebird SQL Szerver telepítése: 2.5.x verzió, a 3.x nem működik a Wellness Gate-tel. (Link a letöltéshez)

A Firebird kezeli a WG adatbázist, amit egy fájlban tárol. Ennek helye, és fájlneve tetszés szerinti. (alapértelmezésben mi egy 'fb_server' mappát használunk, pl.:  adatbazis=C:\fb_server\teremneve.fdb)

FONTOS!

Ha szerver oldali áttelepítést szeretnénk, akkor először állítsunk le minden Firebird kezdetű szolgáltatást a Windows-ban, és csak utána másoljuk az új gépre az adatbázist!


Szerver oldali telepítés

Tűzfal: a Wellness Gate a 3050-es porton kommunikál. Ezt a tűzfalunk speciális beállításaiban a bejövő szabályokban be kell állítanunk.

Adatbázis alias beállítása (opcionális): a könnyebb elérhetőség és a kliens oldali elérési útvonal elrejtése érdekében célszerű egy 'alias' vagyis egy név használata.

A Firebird telepítési mappájában található egy 'aliases.conf' fájl. Nyissuk meg a Notepad++ alkalmazással rendszergazdaként és # jel nélküli sorba írjuk be az elérést. (pl.: fitness = C:\fb_server\kondi.fdb)

Ezután a kliensek 'wellness.ini'-jében az adatbázis sorhoz elég beírni, hogy fitness. (adatbazis=fitness)


Kliens oldali telepítés

Firebird SQL kliens telepítése: a szerver telepítésének első pontjában már leírtuk a menetét. Csak abban különbözik a klienseken való telepítéstől, hogy a 'Minimális Kliens' telepítést válasszuk a telepítő ablakában.


Kliens oldali telepítés összetevői

Wellness Gate program telepítése: futtassuk a kapott telepítőt, majd az ablakban válasszuk a 'Kliens gépre' lehetőséget. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk előzőleg beállított 'wellness.ini'-vel, jelöljük be a 'Konfigurációs fájl beállítása...' checkboxot is.


Kliens oldali telepítés

Ha elkészült, a 'wellness.ini' konfigurálását kell végrehajtanunk. Meg kell adnunk a szerver nevét vagy IP címét, és az adatbázis útvonalát. Az alábbi képeken látható a szekció, illetve egy-egy példa az adatbázis hagyományos és "alias" elérésére:

1. Hagyományos elérés

2. Adatbázis alias elérés

3. Elérés gépnévvel és adatbázis alias-szal

A program csak regisztráció után használható teljes értékűen. Ez a kulcs tartalmazza a megvásárolt modulok kódját (pl.: csoportos óra vagy számlázz.hu modulok), ehhez kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot!

    • Related Articles

    • A Wellness Gate frissítésének menete

      Indítsuk el a kapott telepítőt, majd kövessük az utasításokat az alábbi módon: Szerver oldali frissítés: Első lépésben a szerveren kell futtassuk a frissítést. FONTOS! Minden gépen zárjuk be a WG programot! Az adatbázis frissítését is le kell ...
    • A Wellness Gate Szoftver Távoli Használatának Útmutatója

      A Wellness Gate Szoftver Távoli Használatának Útmutatója A Wellness Gate szoftver távoli használatának megértése érdekében először is tisztáznunk kell néhány alapvető fogalmat és technológiát, amelyek lehetővé teszik a távoli hozzáférést és az adatok ...
    • Hogyan tudom elérni a Wellness Gate-et, ha házon kívül vagyok?

      Erre több lehetőség is van: Teamviewer vagy más képernyőmegosztó program Direkt adatbázis hozzáférés a fix IP címmel rendelkező belső hálózatba (Port Forwarding) Távoli asztali kapcsolat Bármelyiket is választjuk, dönthetünk úgy is, hogy védett ...
    • Seawing olvasó beállítása

      Mit tegyünk, ha a Seawing olvasó nem működik? Nézzük meg az eszköz kezelőben, hogy hányas az olvasó portja. A Wellness Gate mappájában (általában c:\wellness), a well_int.ini fájlban a [Params] szekcióban a HitagPort változóhoz adjuk meg az ott ...
    • A verziószám és az aktív modulok hol találhatóak?

      Hogyan tudod elküldeni nekünk a nálad futó Wellness Gate szoftver verziószámát és a nálad aktív modulok listáját? Kövesd a képen látható utasításokat: Súgó/Modulok menüpont