Mennyire biztonságos a beléptető rendszer? Hogyan működik?

Mennyire biztonságos a beléptető rendszer? Hogyan működik?

A beléptető rendszer RFID chipeket használ. Az RFID alapvetően egy olyan azonosítási rendszer, mely egy objektum (tárgy, ember, állat) egyedi azonosítóját továbbítja rádióhullámok segítségével. Az RFID egy betűszó, a rádiófrekvenciás azonosítás angol nevéből származik (Radio Frequency Identification). Működését tekintve két alapvető elem szükséges a használatához:
  1. egy RFID tag (RFID címke), mely gyakorlatilag egy microchip és egy kis antenna, mely képes rádiójeleket sugározni (ez tárolja az információt), és
  2. egy alkalmas leolvasó készülék, mely képes fogadni a tag által kisugárzott jeleket, és azokat digitális formában továbbküldeni egy feldolgozó egység felé.
Az RFID az egyedi azonosító technológiák (AUTO ID) családjába tartozik, hasonlóan a vonalkódokhoz, csak működési elvében tér el. Az AUTO ID megoldások közös jellemzője, hogy egy egyedi azonosító alapján „beazonosítják” a célobjektumot, ezzel gyorsabb, adott esetben automatizált adatbevitelt tesznek lehetővé. Az azonosított objektumhoz tartozó egyéb információk egy háttér adatbázisban rögzíthetők, illetve onnan kiolvashatók. Ezzel kimondhatjuk tehát, hogy nincs és nem is lehet két egyforma azonosító a beléptető rendszerben, ezzel biztosítva a 100%-os biztonságot illetéktelen belépés ellen.
    • Related Articles

    • Fut a kiegészítő hardverek nélkül is a program?

      Igen, az alap szoftver kiegészítők nélkül is tökéletesen működik, és használható.
    • Működhet-e 24/7-ben?

      Természetesen. Szoftverünk éjjel-nappali fitnesztermekben is működik. Az adatbázisba kerülő új elemek (pl.: új tag felvétele) azonnal mentődnek, így nincs adatvesztés egy esetleges áramszünet esetén sem.
    • Készül-e valamilyen biztonsági mentés az adatbázisról?

      Minden olyan létesítményben ahol szoftverünk üzemel, a helyi rendszergazda felelőssége rendszeres biztonsági mentést készíteni, mivel ezen adatokat bizalmasan kell kezelni, viszont minden esetben mellékelünk egy útmutatót, hogy hogyan érdemes ezt a ...