Teszt program létrehozása a meglévő programból

Teszt program létrehozása a meglévő programból

Ha teszt programot szeretnénk beállítani, a meglévő - már éles - Wellness Gate-ből akkor a következő lépéseket kell végrehajtanunk:

Program másolatának létrehozása

FONTOS! Ezen műveletek előtt minden Wellness Gate programot zárjunk be!

Itt nincs más dolgunk, mint a program telepítési mappájából (alapesetben C:\Wellness) másolatot létrehozni. Ez lehet másik meghajtó is, a mappa neve sem számít.

Adatbázis másolat létrehozása

Ezt a műveletet a szerver gépünkön kell végrehajtani!

Nyissuk meg a Feladatkezelőt, és a Szolgáltatások fül alatt keressük ki a FIREBIRD-del kezdődő folyamatokat. Jobb gombbal kattintsunk rá, és állítsuk le őket. Ha csak egy van, nincs gond, akkor azt az egyet állítsuk le.

Keressük ki a "C:\fb_server" mappát, és készítsünk a benne lévő FDB vagy GDB kiterjesztésű adatbázisunkról másolatot ebbe a mappába, neve legyen TESZT.FDB (vagy gdb, az eredetitől függően)

Tesztprogram beállítása

A másolat Wellness Gate mappájából keressük ki a WELLNESS.INI fájlt, nyissuk meg, és keressük meg a [SERVER] szekciót.

Az eredeti beállításokat másoljuk a fájlon belül alá, és írjuk át az adatbázis nevét, majd "kommenteljük" ki a képen látható módon.


A helyes beállítások a Wellness.ini fájlban

Tesztprogram indítása

A Feladatkezelő-ben indítsuk vissza a Firebird szolgáltatásait, majd a Wellness Gate program másolatából indítsuk el a "Well_int.exe"-t.

Ha mindent jól csináltunk, akkor a program felső részében a név és a kódszám háttere pirosra vált.

FIGYELEM! HA NEM VÁLT PIROSRA A KÉPEN LÁTHATÓ SZEKCIÓ, A PROGRAM AZ ÉLES ADATBÁZISBA DOLGOZIK!!!

Videónkban megmutatjuk a folyamatot, lépésről lépésre:


    • Related Articles

    • Program frissítés utáni vonalkód olvasó hiba

      Amennyiben régi verziójú (2016-2017. évi) programról történik frissítés, úgy előfordulhat, hogy a SYMBOL márkájú vonalkód olvasó nem reagál, nem olvas. Csippan ugyan, de a WG-ben nem történik semmi. Ez azért van, mert 2018.-tól más módon történik a ...
    • Lejárt a program licensze. Mi ilyenkor a teendő?

      Amennyiben a program indulásakor "lejárt licensz" üzenet fogad bennünket abban az esetben a program ID-ját kell elküldeni nekünk e-mailben, majd a tőlünk visszakapott regisztrációs kulcsot a megfelelő helyre beírni. Ehhez a lépések a következők: 1. ...
    • Wellness Gate program legújabb frissítései

    • Adatbázis karbantartás

      Ha a program működésében lassulást érzékelne adatbázis karbantartásra van szükség. 10 ezer vendég alatt évente, 10 ezer vendég felett negyedévente szükséges elvégezni az alábbi műveletet. A szükséges fájlok létrehozása: Management -> Rendszergazda -> ...
    • Hogyan tudom elérni a Wellness Gate-et, ha házon kívül vagyok?

      Erre több lehetőség is van: Teamviewer vagy más képernyőmegosztó program Direkt adatbázis hozzáférés a fix IP címmel rendelkező belső hálózatba (Port Forwarding) Távoli asztali kapcsolat Bármelyiket is választjuk, dönthetünk úgy is, hogy védett ...